VARNA BEAUTY STUDIO - varnabeautystudio.com

Да бъдеш фризьор – поглед към една съвременна професия на изкуството

Стайлингът на коса датира от “откакто свят светува”, като за това свидетелстват данни от ерата на пещерните хора, които са използвали раковина или кремък, за да отмятат (или с наши думи – да сресват) косите от лицата си. Макар професията фризьор да не е присъствала в битието на нашите прадеди, то грижата за косата е мисъл, вечно бродеща из ума на човек.

През вековете фризурата се превръща в символ на обществен статус, важна част от светската мода, като дори кралица Елизабет I е поръчвала огромно количество рижави перуки, близки до нейния естествен цвят, а това, от своя страна, предизвиква мимолетна мания по рижаво-червената боя за коса в Англия.

В този ред на мисли, всички кралски особи са разчитали на свой доверен “посланик на красота”, а именно опитен и талантлив фризьор, който да ги напътства в настоящите модни течения, както и да поддържа здравето и стайлинга на косите им. Кралица Елизабет II, например, почете дългогодишния си фризьор Ян Кармайкъл на официална церемония в Бъкингамския дворец през 2017 г.

Знаем, че не всеки фризьор може да бъде награден с кралски викториански орден, но нуждата от този тип специалисти си е в royal мащаб. Нашето бюти студио в град Варна е креативен дом на опитни експерти в бранша, които несъмнено заслужават орден за уменията си.

Званието “фризьор” се появява за първи път през 1600 г. в Европа и от там насетне официално се счита за професия. Подстригване, оформяне и украсяване на косата днес наричаме с модерния и бляскав термин “стайлинг”, а професията фризьор носи на гърба си все повече отговорности. Ако във Викторианската епоха перуките са били основният метод на разкрасяване, то в днешното време очакванията към фризьора са много по-високи, а именно да преобразява изтощената коса в лъскава грива, да боядисва и стилизира, да разбира и анализира състоянието на косата, а също и да прилага съответните терапии за подхранване и заздравяване.

В нашите салони за красота в град Варна предлагаме широк спектър от горните услуги – разновидни терапии за всеки тип коса, креативни техники на боядисване, официални прически и още много други процедури, които можете да разгледате в сайта ни.

Както поверяваме здравето си в ръцете на доктор, по същия начин се доверяваме и на професионален фризьор да се погрижи за външния ни вид, а съответно и за естетичното ни самочувствие. Заповядайте на някой от фризьорските ни стола във Варна, където ще се превърнете в креативен обект за моделиране. Също както скулптор отлива своето произведение на изкуството, нашите фризьори творят със същата прецизност.

Ние, във Varna Beauty Studio, се отнасяме с нашия екип от талантливи фризьори като с артисти, и вярваме, че стилната прическа, създадена от умелата ръка на специалист, може да се впише в съвременното разбиране за art.

Ако издирвате работилница за красота в град Варна, можете да ни откриете в Гръцки квартал до Римски терми на ул. Граф Игнатиев 17 и в Център Фулмакс, бул. Христо Ботев 18. Заповядайте и в сайта ни www.varnabeautystudio.com, откъдето можете ОНЛАЙН да запазите своя час за фризьор.