VARNA BEAUTY STUDIO - varnabeautystudio.com

7 факта от кухнята на фризьорите на Varna Beauty Studio

7 факта Varna Beauty Studio

Има ли такова нещо като паника, когато отиваме на фризьор? Паника е силна дума, та ще изберем по-леката й форма, а именно чувство на тревожност и несигурност.

Фризьорският стол е трон, на който красотата тържествува, но само един грешен размах на ножицата е нужен да превърне визията ни от мечтана в кошмарна. Точно затова някои дами с право изпитват нервозни иглички в стомаха при мисълта да оставят косите си в чужди ръце, било то и експертни такива.

За щастие, в този материал ще ти разкрием някои истини, поднесени директно от кухнята на нашите фризьори, с надежда да забравиш всички страхове и предразсъдъци, когато прекрачваш прага на нашите салони.

1.   Прическата, която си избрала в Pinterest не винаги е дословно постижима

Не е тайна, че известните личности често са модел за подражание в контекста на модата и стайлинга. Следим разностранни Instagram и Pinterest канали, които да вдъхновят следващата ни визия, а все по-честа практика е да представим снимка на фаворитната ни прическа като ориентир за фризьора ни, което, от своя страна, е винаги полезно. Не бива да забравяме, обаче, че повечето “про” визии, на които попадаме във фийд-а си, са постигнати след дълги сесии и обикновено цял екип от професионалисти работи върху тях. А понякога дори присъства едва доловима намеса от добрия стар фотошоп.

2.   Подстрижката е твой приятел, не враг

Понякога скъсяването с дори 3 сантиметра може да ни накара да се почувстваме все едно са ни обръснали главата. Истината е, че тези 3 сантиметра бяха наш враг и трябваше да бъдат елиминирани. Когато краищата на косата ни цъфтят, косъмът се сцепва и накрая пада. Затова колкото по-дълго се страхуваме да кажем сбогом на цъфтящите краища, толкова по-изтънена ще изглежда косата ни отдолу. Въпреки наличието на безброй съвременни продукти, най-древният трик за здрава и сияйна коса си остава редовната подстрижка.

3.   Цената винаги отговаря на качеството

Със сигурност можеш да откриеш топ сделка в онзи фризьорски салон на ъгъла, където с жълти букви се предлага сезонна промоция “подстрижка + боядисване” за 20 лв, но в повечето случаи такива експерименти завършват с издирване на професионалист, който спешно да коригира ситуацията за петорно по-висока цена. В действителност, утвърдените салони инвестират значителни финанси в редовни обучения на своите фризьори, както и стимулират участието в състезания. Та ако търсиш експертно изпълнение на прическа по последните тенденции, с качествени продукти и инструменти, и най-важното – от сръчни и опитни ръце, то трябва да превключиш на по-щедра станция.

4.   Всяка коса си има история

Фризьорите са магьосници с множество видни и скрити таланти, но уви, телепатията не е една от тях. Всяка коса си има история, но тя не е вписана в медицинския ти протокол, затова е важно да я разкажеш на фризьора си: боядисвала ли си се преди, с каква боя/къна, пробвала ли си процедура за постоянно изправяне или къдрене, слагала ли си екстеншъни. Знаейки миналото на косата, фризьорът може да приложи най-подходящите продукти, прически и терапии за нея.

5.   Боядисването и изсветляването не са сестри, а по-скоро далечни братовчедки

Ако потъмняваме косата си или поддържаме сходна цветова палитра, то процесът на боядисване изисква изкуствено “инжектиране” на молекули в косъма. Изсветляването, от своя страна, изисква премахване на пигменти от косъма. Това прави боядисването и изсветляването абсолютни опозиции.

Преходът от тъмна към светла коса винаги е бавен и труден, затова се зареди с търпение. Първо трябва да подложиш косата си на изтощително изсветляване, а после постепенно да наслояваш новия цвят до постигане на желания резултат.

6.   Отстоявай визията си с мярка

Всеки фризьор с професионално отношение и етика към работата си ще те окуражи да си откровена, ако прическата ти не е това, което си очаквала. Недоразумения в комуникацията се случват дори на най-добрите, а истинският професионалист с радост ще поправи грешката си.

Трябва да отбележим, обаче, че емоциите на недоволен клиент не задължително означават лошо свършена работа. Понякога желаната прическа ни подхожда само в мечтите ни и трябва да приемем, че не сме направили най-разумния избор. За щастие, косата е променлива стойност, за която експериментите рядко са фатални.

7.   Сподели радостта от новата си визия

Небрежно поглеждаш отражението в огледалото и се усмихваш доволно, всички страхове от фризьорския стол вече са отлетели надалеч – сега е моментът да споделиш на света (или поне на някои от най-готините ти приятелки) къде си постигнала този радостен блясък в очите. Не забравяй, че най-добрата реклама е живата реклама, а само с едно нашепване за любимия ти салон, можеш да помогнеш неизмерно много на трудолюбивите посланици на красотата. Ще сме благодарни и ако ни оцениш в Google.

Продължавайки, вие се съгласявате с Общите условия на Varna Beauty Studio и потвърждавате, че сте прочели Политиката ни за поверителност.

За специални отстъпки, промоционални кодове и нови услуги се присъединете към нас като член на Varna Beauty Studio.